INTERCOLOR - Színtől a Kereskedelemig
            Nemzetközi konferencia
         2015. november 23., Budapest - Design Terminál

INTERCOLOR – BAJCZÁR TREND & DESIGN

 

Magyarország 1974-óta tagja az Intercolor Színbizottságnak. Az országot 1985-2003 között a Magyar Divat Intézet (MDI), személy szerint BAJCZÁR ÉVA textiltervező iparművész, mint az MDI munkatársa képviselte, rendszeresen részt vett az üléseken és a színtrendek kidolgozásában.

 

Az MDI megszűnését (2004) követően az Színbizottsága továbbra is számított Bajczár Éva munkájára, ezért önálló vállalkozásának megalapítása óta, - önerőből vállalva a tagsági feltételekkel együtt járó rendszeres szakmai munkát és az egyéb anyagi kötelezettségeket (tagdíj, részvétel az üléseken, stb.) - a felsorolt rangos, nemzetközi szervezetekkel egyenrangúan és eredményesen a Bajczár Trend & Design Bt. képviseli Magyarországot.

 

Az Intercolor Színbizottsága által folyamatosan biztosított nemzetközi kapcsolatrendszer számos lehetőséget nyújt a hazai tervezőknek, gyártóknak, iskoláknak, hogy megismerhessék és alkalmazhassák a trendek kialakításának munkamódszereit.

 

A hazai vállalkozások részére rendszeresen készülnek szakmai publikációk, illetve trendelőadások, a nemzetközi tapasztalatok pedig képzések keretében is hasznosulnak.

 

2007. novemberében tartotta először Budapesten a Színbizottság az ülését, melynek szervezője Bajczár Éva volt, de az esemény szakmai támogatásában a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) is szerepet vállalt. A közös, sikeres munka eredményeire alapozva november 23-án ismét Budapesten ülésezik a Színbizottság és a délelőtt folyamán nyílt előadásokon mutatkoznak be -a hazai szakma előtt- a tagországok képviselői.

 

További, részletes információ az Intercolor magyarországi képviselőjéről:

 

www.bajczareva.hu