INTERCOLOR - Színtől a Kereskedelemig
            Nemzetközi konferencia
         2015. november 23., Budapest - Design Terminál

INTERCOLOR - TEXTILIPARI MŰSZAKI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET

                                                                                                          

A TMTE a textil- és ruhaipari szakemberek és vállalkozások közhasznú civil szervezete, szakmai fóruma. A TMTE 1948. évi alapításától kezdve szolgálja a magyar textil- és ruhaipar szakterületein a műszaki-technológiai innovációt, a szakmakultúrák fenntartható fejlesztését és az egyesületi szakemberek tudásának bővítését. A TMTE céljait az ipar igényeihez igazodó, ismeretterjesztő, információközvetítő programokkal és szakmai szolgáltatásokkal valósítja meg. A TMTE 1989 óta közhasznú civil szervezet, így szolgáltatásait a teljes ágazat számára nyilvánosan biztosítja, emellett 2004 óta akkreditált felnőttképző intézményi tanúsítvánnyal is rendelkezik. Mindezek által a szakterületen kiemelt hazai és nemzetközi kapcsolati hálóval is rendelkezik.

 

KONCEPCIÓ

2007. novemberében az Intercolor Budapesten tartotta ülését, melynek szervezője Bajczár Éva volt, de az esemény szakmai támogatásában a Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület (TMTE) is aktív szerepet vállalt.

 

Idén, 2015. november 23-án megrendezésre kerülő konferencia Bajczár Éva, a Design Terminal, a Magyar Formatervezési Tanács és a TMTE közös szakmai munkája. Az egész napos INTERCOLOR – SZÍNTŐL A KERESKEDELEMIG – elnevezésű Szakmai Találkozó különlegessége, hogy történelmükben először nyílt előadásokon mutatkoznak be a tagországok képviselői, ezzel megtisztelve a hazai könnyűipari és kreatív szakmát.

 

A rendezvény célja, hogy fórumot adjon a design-nal kapcsolatos tevékenység és a termék innováció hazai folyamatának felgyorsításához, valamint a hazai divatipar gyártó és a tervező szakemberei együttműködésének fejlesztéséhez.

 

A tervezett szakmai konferencia programja egy hiánypótló rangos szakmai esemény keretében tud hozzájárulni a hazai kreatív ipar szereplőinek összefogásához és együttműködéséhez.

 

További, részletes információ az Egyesületről:

 

www.tmte.hu