INTERCOLOR - Színtől a Kereskedelemig
            Nemzetközi konferencia
         2015. november 23., Budapest - Design Terminál

INTERCOLOR – MAGYAR FORMATERVEZÉSI TANÁCS

 

"A Magyar Formatervezési Tanács célja, hogy a formakultúra eszközeivel hozzájáruljon az életminőség javításához és a nemzetgazdaság versenyképességének növeléséhez. Közös erőfeszítések árán virágzó országot szeretnénk teremteni Európa közepén, amelynek polgárai esztétikus, egészséges környezetben élnek, becsülik és ápolják hagyományaikat, tudatosan vállalják kulturális identitásukat, és vallják, hogy a jóléthez a formatervezés is jelentős mértékben hozzájárul."

 

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló tanácsadó testület. Figyelemmel kíséri és értékeli a hazai design helyzetének, illetve gazdasági jelentőségének alakulását, és javaslatokat dolgoz ki a hazai kreatívipar fejlesztésére irányuló kormányzati stratégiára. Célja a hazai formatervezési kultúra fejlesztése, a magyar nemzetgazdaság versenyképességének erősítése a designvezérelt innovációval. 

 

A hároméves mandátummal rendelkező tanácsadó, illetve érdek- és véleményegyeztetésre szolgáló testület eddigi négy ciklusában munkáját átfogó program keretében, számos tevékenységi kört felölelve a hazai formakultúra gazdaságpolitikai, innovációs, környezetpolitikai és oktatási célokkal összehangolt fejlesztése érdekében végezte. 

 

Az testület összetétele tükrözi feladatait is, 15 tagja személyében is kapcsolatot teremt az államigazgatás, a gazdasági szféra és a szakma között. 

 

Az MFT, - mint aktív szakmai közreműködő és szervező partner - segítségével megvalósuló INTERCOLOR – SZÍNTŐL A KERESKEDELEMIG Nemzetközi Konferencia, résztvevőinek megfelelő irányt és segítséget tud mutatni a kreatívipari termékek megvalósításában és a tényleges piacra kerülésnek a folyamatában.

 

 

 

További részletes információ:

 

www.hipo.gov.hu