INTERCOLOR - Színtől a Kereskedelemig
            Nemzetközi konferencia
         2015. november 23., Budapest - Design Terminál

INTERCOLOR – DESIGN TERMINAL

 

A Design Terminál NKK a Magyar Állam kreatív iparágak ösztönzéséért felelős ügynöksége. Alapító okiratában rögzített küldetése Magyarország kormánya mindenkori gazdaságpolitikájának támogatása a kreatívipar állami ösztönzésével, a kreatíviparban rejlő gazdaságpolitikai és ország kép formálási lehetőségek meghatározása és a magyar állam stratégiai érdekeinek érvényesítése az érintett ágazatokban.

 

A Design Terminál azokat az ágazatokat kívánja ösztönözni, ahol Magyarország jelentős iparági hagyománnyal, így elvitathatatlan ágazati hitelességgel bír, illetve bizonyítható kortárs potenciállal, azaz az új tehetségek számottevő tömegével rendelkezik, végül mely területek eredményessége (azok nemzetközi jelentőségéből fakadóan) látványosan járulhat hozzá az ország megítélésének kedvező alakulásához.

 

A Design Terminál 2012-ben még nonprofit szervezetként megjelölte e területeket: az innovatív technológiák, a formatervezés és ipari formatervezés, a divatipar és divattervezés, valamint az urbanisztika és várostervezés ágazatait.

 

A Design Terminál NKK ezeken a területeken az alapító okiratában rögzített alaptevékenységének keretében kezdeményező, segítő és befogadó intézményként látja el feladatait.

 

Az egész napos INTERCOLOR – SZÍNTŐL A KERESKEDELEMIG – elnevezésű Szakmai Találkozónak otthont adó Design Terminal konferenciaterem és épület méltó és központi helyszín, egy ilyen rangos nemzetközi kreatívipari eseményhez.

 

 

További, részletes információ:

 

www.designterminal.hu